CREME CARAMEL
Detta behövs till 6 formar i storleken 1,25 dl:
5 dl kaffegrädde (2 paket)
4 ägg & 1 äggula
1,5 msk strösocker & 1 vaniljstång och lite vaniljsocker

Till glasyren:
Kan förberedas dagen innan
4 dl strösocker, 1 dl kokande vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skär vaniljstången i två delar på längden om en halv bara det och lägg den i en kastrull, häll på grädden.
3. Koka upp grädden och låt den svalna
4. Smält sockret i en gjutjärnspanna.
OBS! Ej Teflonpanna, Teflonet håller inte för hettan.
Smält under ständig omrörning.
Sänk värmen när sockret börjar bli brunt
och häll i det varma vattnet och rör till allt är en smidig smet.
5. Häll sockersmeten i formarna så att botten täcks ordentligt.
Det går med fördel att förbereda formarna med sockret, dagen innan.
6. Vispa samman ägg, gulor och strösockret.
Blanda allt med den avsvalnande grädden.
Skrapa ur vaniljen ur stången. Sila ner i formarna.
7. Placera en långpanna/stor form mitt i ugnen och fyll den till hälften med kokande vatten.
8. Grädda i 60 minuter.
9. Tag ut och låt svalna.
Låt stå i kylen ett dygn, ta bort "skinnet" och häll upp på ett fat.