#4: 230 Fifth
När du kommer in i byggnaden, gå då hela vägen till baksidan där finns det en hiss upp till översta våningen.
Hissen går rakt upp till Penthouse Lounge som rymmer ca 600 människor, det är en trendig miljö. Loungen har stora fönster vilket ger en fantastisk utsikt över Manhattan.
Loungen är öppen alla dagar året runt från 16:00-04:00. Efter att ha spanat in loungen, gå där efter till Rooftop Garden, väl där kommer du inte veta var du ska titta, du ser en fantastisk utsikt över Manhattan, Empire State Building och Chrysler Building. På andra sidan av baren har du utsikt över Downtown och Freedom Tower. Om det är en klar dag kan du även se Frihetsgudinnan.
Det är stort och atmosfären är fantastisk.
Tips: Om det är kallt och du fryser kan du be en av servitören om en morgonrock. Idealiskt för koppla av efter en hektisk dag. Det finns även möjlighet till brunch, lunch och middag för helt OK priser. På helgerna brukar det vara mycket folk och köer för att komma in, speciellt efter klockan 23:00. åldersgränsen är 21 år under hela dagen/kvällen.
Klä dig propert och ta på dig snygga skor.

#5: Sky Room
I mitten på Manhattan, nära Times Square, hittar du Sky Room. Baren ligger på 33:e och 34:e våningen i Fairfield Inn and Suites Hotel. Utsikten över Manhattan är helt enkelt fantastisk och framför allt över Hudson River och Empire State Building. Trots detta är det färre turister här jämfört med till exempel 230 Fifth.
Det som också är bra med den här baren är att det faktiskt är flera stycken barer som finns på olika nivåer. Det finns bord både inne och ute samt en ”glaskub” för rökare. Det är kul att gå mellan de olika nivåerna eftersom utsikten är annorlunda från varje plats.
Interiören är modern och besökarna är hippa (snygga kläder och skor, perfekt hår osv). Är du en kvinna? Ta på dig högklackat. Annars känner du dig ”underdressed”. Trots den stränga klädkoden så är det en mysig stämning.
Ett bra ställe att ta en öl på.
Om du kan, gå till Sky Room på en tisdag, onsdag, torsdag eller fredag mellan kl. 17:00-19:00. Varför? Det är Happy Hour! Det finns också smårätter som pizza eller calamari vilket är billigare mellan kl. 12:00-20:00.
Rekommenderas för ett första intryck av staden medan du beställer in drinkar under en Happy Hour.
Utan snygg klädsel och fotolegitimation är det svårt att komma in.

#2: Jimmy (i The James Hotel) SoHo
Det här är ett relativt nytt hotell. Hotellet har faktiskt två takbarer. Den första kallas för " garden"  och ligger på andra våningen. En hel trädgård har byggts upp vilket är mycket spektakulärt. Om vädret tillåter är det ett utmärkt ställe att njuta av en lunch, för att sedan runda av med en flaska vin.
Den " riktiga” takbaren hittar du högst upp på hotellet. För att komma dit måste du både ta hiss och gå i trappor.
Själva terrassen är liten men mysig och vacker, det finns även en pool och en bar som ligger inne i byggnaden.
Det är chickt och hippt utan att bli stelt.
Perfekt ställe för att imponera på din dejt.
Klä dig snyggt och ta med dig pass eller leg. Dörrarna öppnar kl. 21:00.
Canal Street/6 ave

#1: Gansevoort, Hotell (Plunge Rooftop Bar + Lounge)
Gansevoort Hotel är ett hotell att besöka för olika tillfällen. Om du har haft en lång dag och vill varva ner med en drink och gott tilltugg är Gansevoort takterrass ett perfekt val. Eftersom det är ett mycket populärt ställe krävs det att du reserverar bord i förväg.
Det är också ett perfekt ställe för en utekväll på helgen. Om du vill dansa och träffa nytt folk, då är Gansevoort att rekommendera. Det första rummet är mestadels en lounge för att sitta ner, ta det lugnt och prata, perfekt om du vill träffa nya människor. I det andra rummet spelar en DJ under kvällen/natten, desto längre in på småtimmarna desto vildare blir stämningen och musiken höjs. Väl uppe i baren, kan du njuta av utsikten innan du beställer in en Cocktail, för att sedan fortsätta till dansgolvet för att dansa loss.
Som du förstår är hotellet mycket populärt. Tänk på att det oftast är kö för att komma in. Innan 23:00 brukar det dock vara relativt lugnt, mellan kl. 23:00 och 01.00 kan du däremot förvänta dig lång kö.
Tänk på att klä dig snyggt, om du inte vill vända i dörren. Skjorta och snygga skor för männen och för tjejerna gäller det proper klädstil. Under dagen har du möjlighet att komma in i loungen utan fotolegitimation men efter kl. 19.00 krävs det legitimation. För gästerna på hotellet finns det pool på taket som är öppen dagtid.

#3: The Boom Boom Room (i The Standard Hotel) High Line
En av de hippaste klubbarna i New York (enligt dem själva) är The Boom Boom Room. De har den coolaste hissen som jag någonsin har stått i. Att försöka återberätta hur det ser ut är nästan omöjligt, du måste uppleva det för att förstå. När du anländer till klubben måste du först hänga av dig din jacka innan du blir eskorterad av en servitris (oftast modeller eller skådespelare) till ditt bord. Om personalen tycker du ser ”cool eller viktig” ut kommer du att få en bra plats. I början kommer du antagligen inte veta vart du ska titta på, den fantastiska
inredningen eller utsikten? På sommaren finns det en utomhusbar. Känner du för att dansa? Gå då över till Le Bain på andra sidan av hissen.
Tips: Glöm inte att besöka badrummet, vilket verkligen är stilfullt!
Stället är idealiskt om du vill imponera på ditt sällskap. Det är också ett utmärkt stopp om du vill varva ner efter en hektisk shoppingdag.
På fredagar och lördagar är det svårt att komma in, särskilt om du går dit ensam och är man. Fram till kl. 17:00 är det oftast ingen kö. Ålder är 21 år och uppåt och det är proper klädsel som gäller. Klubben är är känd och det
är stor chans att du kommer att få se och träffa kändisar.