HÄRJEDALEN OCH JÄMTLAND • VEMDALEN & KLÖVSJÖ

Alla omdömen är personliga, inga betalkommentare här.

Heartbreak Hotel Heartbreak Hotel

Femtioen mil från Södermalm i Stockholm.
Fyra områden, Vemdalskalet, Björnrike och Storhogna. Samt Klövsjö lite längre bort.
Hede är den lite större orten med läkare, apotek m.m. ett par mil bort.
Många nya stora liftar, har kommit till de senaste åren.
Den senaste under julen 2015.
Det finns fantastiska längdspår.
Många bra restauranger finns här.
På sommar och höst spelar vi, eller försöker spela golf.
Huset på bilden är ett privatboende, som vi kallar Heartbreak Hotel, som ligger 200 meter från hotellet och Skalstorget.
HUR KOMMA DIT!
HELIKOPTERFLYGNING


När ni ändå är här, kolla in vemdaleninfo.se.
Hotell och stugor fixar ni här; Boende genom Skistar

RESTAURANGER I VEMDALSSKALETS NÄROMRÅDE

Foto:TC Foto:TC

Anorak
Vårt "stamlokus". Bra luncher och gott grillat på kvällen. Pelle & Tina, med trevlig personal, tar väl hand om alla. Sätt er inte på barens kortsida. Då blir vi kinkiga, "våra platser". Är nästan alltid där och äter oftast Pelles härliga Gulashsoppa med toast och dricker en julmust. I taket och på väggarna hänger ett en massa kuriosa och konst.
Ski in - ski out, vid Passliften.
+46 684 312 13
Tripadvisor
27 nov 2020

Foto:TC Foto:TC

TorgEtt
Ligger på Skalstorget på Vemdalsskalet. De har en ganska trevlig meny med smårätter. Det räcker med tre rätter och kanske efterrätt eller ost.
På bilden ser vi skagenröra, betor med chevre och älgcarpaccio
En annan favorit är råbiff, som man gärna bestöller pommes frites till.
Bra vinlista.
God mat och trevlig betjäning.
20 nov 2020

Foto:TC Foto:TC

Hovde Hotell  & Sportbar
Trevligt och nära, för de som bor på Heartbreak Hotel, men inte bätttre än vilken lunchkrog som helst i stan. Mycket trevlig personal. Vi sitter ofta i baren och tar en öl eller två efter matshoppingen på ICA.
20 sep 2020

Foto: Snott Foto: Snott

Varggransstugan
På sommaren kommer man dit antingen genom att gå eller ta bilen efter vägen eller ta en arbetsväg genom skogen rakt upp 159 meter från vägen.
På vintern är det skoter eller skidor som gäller.
Renée:  076 855 72 54 • Agneta: 070 204 75 04 

 Åt en lunch där, i september 2021. Formidabelt är mitt epitet.  på lunchen. Vi åt en gris med nudlar som med fördel skjöljdes ned med en Riesling, som jag direkt döpte om till Griesling.
Längtar redan till nästa besök.
7 oktober 2021

Foto:TC Foto:TC

Restaurang Skalterrassen
Gamla Hildings, som förut var en privatbostad.
Restaurang Skalsterrassen ligger på Terrassvägen 2 på Vemdalsskalet, ett stenkast (nåja, möjligen en ritigt bra drive) från Skalets torg och skidbackarna.
Restaurang Skalsterrassen serverar middag från 17.00 alla dagar i veckan, de har även öppet lunch med en lunchmeny från 11.30. På Skalsterrassen är det lika enkelt att slinka in och njuta av en cocktail i baren som att beställa mat från en välkomponerade meny.
 

Foto: TC Foto: TC

Vargens Värdshus
Samla flocken på Vargen i vinter. Mysiga Vargen är den perfekta utgångspunkten för en lyckad fjällvistelse. Värdshuset är renoverat och drivs i ny regi med målet att ge dig en alldeles speciell upplevelse och ett prisvärt boende. Hos oss upplever du fjället i din egen takt, i skidspåret, ibacken eller på skoter. Vargen är tillbaka i ny regi med en meny full av upplevelser och aktiviteter.
 

Foto: TC Foto: TC

Linger Café
 

Foto: TC Foto: TC

BKK Kitchen
 

Vargen
 

RESTAURANGER I BACKEN

Foto:TC Foto:TC

Anorak
Vårt "stamlokus". Bra luncher och gott grillat på kvällen. Pelle & Tina, med trevlig personal, tar väl hand om alla. Sätt er inte på barens kortsida. Då blir vi kinkiga, "våra platser". Är nästan alltid där och äter oftast Pelles härliga Gulashsoppa med toast och dricker en julmust. I taket och på väggarna hänger ett en massa kuriosa.
Ski in - ski out, vid Passliften.
+46 684 312 13
Tripadvisor

Foto: Snott Foto: Snott

Skalspasset
Restaurang Passet Vemdalen
På Passet serveras vällagad skidåkarlunch i en härlig fjällmiljö. Man kan välja mellan dagens husman eller någon av Passets klassiker som fått sin inspiration från kvällsrestaurangen Stivale och dess italienska kök.
.

Restaurang Toppen
Toppen är alltid toppen. Trevlig personal och en fantastisk utsikt. Aldrig skidåkning utan ett besök på toppen. Choklad med visgrädde rekommenderas. Med eller utan rom.
Tripadvisor

Foto: TC Foto: TC

Hovdestugan
Hovdestugan ligger 914 meter över havet med stor uteterrass mitt i pisten.
Hovdestugan är precis så som en fjällstuga ska vara, byggd i rejält grått timmer med öppen spis och utsikt över fjället. Den ligger 914 meter över havet, strategisk placerad mitt emellan sexstolsliftarna Väst Express och Hovde Express på Vemdalsskalet, mitt i pisten. Här serveras gott fika, hemlagad mat och smörgåsar av hembakt surdegsbröd. Stor uteterrass finns att sitta på när vårsolen tittar fram. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
Hovdestugan förvärvades år 1960 av Lill och Bertil Lindgren,  då stod stugan på gården Högen i Vemdalen. Byggår är troligtvis ca 1780. Lill och Bertil flyttade stugan upp till toppen av Hovdefjället för att använda den som serveringsstuga. Den har sedan dess besökts av många glada nöjda besökare.
Ta liften direkt till ytterdörren.
Skalsfjället
+46 70521 53 20

Foto: TC Foto: TC

Jaktstugan
Våffelstugan Jaktstugan ligger vid norra Skalsfjället ca 3 km från Vemdalsskalet. Hit åker du med snövessla eller med skidor från spårcentralen vid Vemdalsskalet.
Det går också fint att promenera i vesselspåret och det går skoterled fram till stugan. Spårsystemet fortsätter sedan ut över fjällvärlden mot Västra Härjedalen och Jämtlands fjällvärld. I serveringen kan du njuta av frasiga våfflor med sylt och grädde, soppa, korv med mos, smörgåsar och hembakat kaffebröd. ven din hund är välkommen in under fikat.
Vesselturer
Turerna utgår ifrån spårcentralen vid Vemdalsskalet. Det går bra att tolka efter vesslan på längdskidor eller med slalomutrustning. Pistad nedfart till Hildings Backe tar dig tillbaka till backsystemet på Vemdalsskalet.

 

Restauranger i Vemdalen By

Foto: TC Foto: TC

Husky Restaurang
restaurangen med egen bowlingbana.
Det finns också en sportbutik och skiduthyrning i huset.
God mat och trevlig personal.
Husky fick i början på oktober 2020,  en guldmedalj. 

Foto: TC Foto: TC
HärjedalsPizza
Härjedalspizza, före detta Nya Tony’s Pizzeria med samma ägare sen 2016 är en restaurang som ligger centralt i Vemdalen by. Här serveras vällagad och god mat i en mysig miljö.
Det finns cirka 35 olika pizzor på menyn och du kan såklart också välja din egen pizza. En del pizzor har även lokal prägel med fyllningar som rökt älgkött, renskav eller hjortron –  dessa är en fröjd för alla smaklökar så det får du inte missa! Det finns också hamburgermeny, kebabmeny, sallader, husmanskost och naturligtvis barnmeny. Glutenfri pizza och veganost finns om så önskas