Restaurang Rya
ligger vackert beläget på Rya GK vid Öresund mellan Råå och Rydebäck, strax söder om Helsingborg. Här kan Du njuta av god mat och dryck tillsammans med en fantastisk utsikt nära natur, strand och hav. Från årsskiftet drivs restaurangen av samma krögare som står bakom KOL & Cocktails i Helsingborg och Malmö. Båda dessa restauranger utsågs under sina första år till ”Årets Restaurang” i respektive stad vilket borgar för högsta kvalitet på såväl mat och dryck som serviceupplevelse. Om detta inte är nog kan vi troligen stoltsera med ett av de mest fantastiska lägena vid Öresund med utsikt över både Ven och Danmark. Till oss är du lika välkommen oavsett om du är golfare eller bara livsnjutare som uppskattar god mat och dryck i en fantastisk miljö.
Text från restaurangrya.se
200920
Bilder från Rya GK

Rya Golfklubb
När ni kommer till Rya Golfklubb kan ni förvänta er en seasidebana från 1934 med hänförande utsikt, fantastisk mat samt välkomnande personal och medlemmar. Tio av hålen på Rya Old Course har utsikt över Öresund med Helsingör och Ven som bakgrund medan övriga hål samt sexhålsbanan Rya East har mer inlandskaraktär.
Text från Rya GK

RESTAURANGER, CAFÉER GÅRDAR OCH HOTEL

Ager, Borrby – "Fönstren ramar in ett panorama av böljande österlenfält. De solblekta ockrafärgade tegelgolvet och tavlorna av växter..."
6 mil från Smygehuk, Östangårdsvägen 3, 276 36 Borrby, +46 (0)414 313 92
Öppet onsdag - lördag Östangårdsvägen 3, 27636 Borrby

Ängavallen, Vellinge – "En text om den unika gården på Söderslätt är svår att hålla kort, och var börjar man? Vid hagen med de brokiga linderödssvinen, eller vid..."
3 mil

Hedmans krog
http://www.hedmanskrog.com/
Öppet tisdag - söndag och då serveras även luncher mellan 12.00 och 14.30
 1 mil från Smygehuk

Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås, Skåne Tranås – "Teamet hos Daniel Berlin har ett riktigt bra verktyg till sitt förfogande. Tystnaden. Det är så effektivt att det faktiskt undanröjer..."

Badhytten, Skanör – "
Hit går man för att uppleva atlantkustkänslan och den magiska solnedgången över Skanörs vidsträckta strand..."

Holy Smoke BBQ, Nyhamnsläge – "Bakom de svarta korrugerade plåtväggarna kör man så det ryker från vår till höst. Bokstavligt talat..."

Hörte Brygga, Skivarp – "Hörte Brygga har sommartid kommit att bli en självklar destination för många. Även om det knappt är en by, utan några hus längst..."

 
Il Ristorante på Pastafabriken, Glemmingebro – "Pastafabriken får under sommaren lilla Ingelstorp att leva upp i lunch- och middagstid..."

Talldungen Gårdshotell, Brösarp – "I en sagolik, lantlig miljö bland böljande fält och prunkande skogsdungar ligger Talldungen. Det går inte att värja sig mot charmen..."
6 mil från Smygehuk

Restaurang Absolut Home, Åhus – "Restaurangen ligger hemligt till i källaren på Absolut Home, vodkamärkets galanta showroom inhyst i en imponerande patriciervilla mitt i stan..."

Villa Stranvägen, Ystad – "I strandskogen ett par hundra meter från Ystads havsbad ligger vackra Villa Strandvägen med sin lyxiga Laura Ashley-interiör..."

Weinbergs restaurang, Trelleborg – "En grusväg leder in genom den sirligt smidda järngrinden och mitt på den kringbyggda gården vid namn..."
 

Örum 119, Löderup – "I en prunkande oas bland böljande fält ligger industri-chica restaurangen på Örum 119. Utvalda fredagar..."

Skillingehamnkrog.nu

På SKILLINGE HAMNKROG …
… kan du njuta av fisk & skaldjur precis vid kajkanten. Här serverar vi de klassiker du vill hitta på en hamnkrog blandat med det vi inspireras av just nu. Vi bryter också in med lite olika traditionella matupplevelser under året.
Upplev oss på plats i vackra miljöer både ute och inne med havet alldeles in till. Eller varför inte beställa catering och ta upplevelsen dit där du är.

Caféer:

Kaffestugan Alunbruket, Brösarp – "Prickar man in rätt sommardag är Alunbruket själva sinnebilden av en perfekt kaffestuga. Fikan intas på rutig duk i lummig trädgård..."

Fricks Spettekaksbageri & Trädgårdscafé, Billinge – "En hemlig trädgård där det doftar av rosor som Augusta Louise och där tulpanträdet sträcker sig mot himlen...

Pumpans café & restaurang, Ven – "För 26:e året serveras venbor och dagsbesökare på hyrcykel en välbehövlig paus med läckra bakverk och vegetarisk mat på den här charmiga..."

Flickorna Lundgren på Skäret, Skäret "1938 öppnades detta charmiga och klassiska sommarcafé av de sju systrarna Lundgren. Och nog hade kung..."

Gårdsbutiker & producenter – utvalda av LRF Lokal mat och dryck:

Soldattorpets mejeri, Klågerup – Gårdsmejeri med hantverksmässig tillverkning av ost ystad på komjölk. Flerfaldigt prisbelönta i SM i Mathantverk. Gårdsbutik.

Varalövs gårdsbutik, Ängelholm – Gårdsbutik med ett brett sortiment av grönsaker och bär från egna odlingar. Här finns även egenförädlade produkter från gården, samt ett rikt utbud från lokala leverantörer.
 
Culinary Heritage -  Mer information om mat och dryck i Skåne.

Villa Strandvägen, Ystad "Tänk New England, krydda med lite Kennedy i Hyannis Port och Den store Gatsby på Long Island. Sedan strosar man ner till havet..."

Bjärhus Gårdsbutik, Klippan – Familjejordbruk med uppfödning av nöt och lamm som förädlas och säljs färskt och som charkuterier i gårdbutiken. Där hittar du även ett rikt utbud från gårdens grönsaksodlingar. KRAV-certifierad.

Bränneriets gård, Eslöv – Gårdsbutik med ett brett utbud av ekologiskt odlade bär och grönsaker. Möjligheter till självplock. Mathantverk förädlat från gårdens odlingar, samt ett brett utbud av lokala produkter. Även café med lunch- och kakmeny efter säsong.

Foto: Snott Foto: Snott

Hotell:
Hotell Skansen, Båstad – "I princip på stranden i lilla charmiga tennisstaden Båstad ligger hotell Skansen, delvis inrymt i en gammal magasinsbyggnad från 1877..."
 

 
Wanås Hotell, Knislinge – "När det enda fel vi hittar är att det bara finns en ostkniv till tre dessertostar, är vi helt ense med internationell press..."