Ekbergs Fiske & Fritid
Brett sortiment inom fiske, fritid och jakt
Ekbergs har alla produkter och kläder du behöver inom fritid, jakt och outdoor. 
Mitt i hjärtat av härliga Härjedalen, i skid- och vintersportmetropolen Vemdalen, hittar du Ekbergs Fiske och Fritid. I vår 600 m2 stora butik, i två plan, kan vi erbjuda dig som kund, ett av norrlands bredaste sortiment av fiske, fritid och jaktprodukter. 
Vi är även ombud för Systembolaget och bussgods, och Info Point för Vemdalen By.
Familjeföretaget med 25 års erfarenhet av fiskeprodukter och friluftsliv
Vi är  stolta över att säga att vi nu samlat på oss erfarenhet och kunskap ifrån fiskebranschen i 25 år. Ekbergs Fiske och Fritid grundades nämligen år 1991, med en verksamhet som då var starkt inriktad på flugfiske, flugbindning och fiskeguidning. Vår verksamhet samt sortiment har sedan dess konstant breddats och utökats, och år 2011 invigde vi vår senaste utbyggnad av butiken, en helt ny jakt- och fiskeavdelning i två plan. 
Välkommen in!

VEMDALENS KYRKA
Vemdalens by har uråldriga anor. Kanske har ett litet träkapell funnits i Vemdalen redan under medeltiden, men inga rester av byggnaden har säkert kunnat påvisas. Säkert är dock att en liten träkyrka uppfördes 1624.
Vemdalens nuvarande kyrka stod färdig 1763 och uppfördes av byggmästaren Olof Månberg från Jämtland. Kyrkans interiör ger ett intryck av ljus och rymd, till detta bidrar det höga innertaket och de åtta stora fönstren. Detta intryck är gemensamt för de flesta norrländska 1700-tals-kyrkor till skillnad från många samtida monument i södra och västra Sverige där arkitektur och måleri ofta har en mer allvarlig prägel. Kyrkans åttkantiga form liksom de åtta stora fönstren kan vara en symbol för himmelriket. Talet sju anses som antalet dagar på vilka jorden skapades och åtta som talet för den yttersta dagen, dvs då Guds rike ska bli överallt.

ICA VEMDALEN
 

SAMESLÖJD
 

Foto: Pierre Jarnbrink Foto: Pierre Jarnbrink

Husky

Foto: Pierre Jarnbrink Foto: Pierre Jarnbrink

Härjedalspizza