Caesarsallad med Bjärekyckling

Caesarsallad med Kycklingbröst

Bacon, steks i smör.
Kyckling, steks i baconfett och smör, sedan in i ugnen på 225°, till  innertemp 72°
Parmesan, hyvlad
Romansallad, skuren i bitar
Rödlök, tunt skivad
Majs
Caesarsås
Brödkrutonger
Med fördel dricks Collavery Rosé till. 

TEXT FRÅN BJÄREFÅGEL 
"GOTT OM PLATS"
Våra kycklingar har väldigt gott om utrymme att röra sig på i fågelstallarna. Standard i Europa är cirka 42 kg kyckling per kvadratmeter. I Sverige får man som medlem av Svensk Fågel ha 36 kg fågel per kvadratmeter. Vi har cirka hälften av det. Tack vare vår låga stallbeläggning behöver vi inte ge våra fåglar det antibiotikaliknande preparatet koccidiostatika. De får heller inte någon antibiotika. Bjärekycklingar håller sig naturligt friska.
Vårt mål är att leverera landets godaste kyckling och erfarenheten har lärt oss att kycklingar som har det bra smakar bra.

Kycklingar som föds upp på majs blir saftiga och får en god smak och när man dessutom låter dem få växa i sin egen takt blir köttet mört, helt utan tillsatser. På våra produkter kommer du aldrig se beskrivningar som ”mörad kyckling”, det blir våra kycklingar helt naturligt.
Så när du köper en kyckling från Bjärefågel kan du vara säker på att få en produkt helt utan tillsatser, med andra ord, en ren delikatess.
Vi brinner inte bara för god kyckling utan arbetar också aktivt med frågor som etisk djurhållning och minimal miljöpåverkan. Kycklingarna har gott om plats att röra sig på och all hantering, inklusive i och urlastning vid transport, sker för hand.