Kokt kalv i dillsås

        800 g grytbitar av kalvkött
        grönsaks- eller hönsbuljong från tärning
        1 st gul lök i bitar
        1 st morot i bitar
        8 st vitpepparkorn
        Dillstjälkar
        Vatten
        Salt

Dillsås:
        5 dl kalvbuljong
        1 dl vispgrädde
        2 msk smör
        2 msk vetemjöl
        2 msk ättiksprit (12%)
        2 msk socker
        1 st stor knippa dill, hackad
        salt
        vitpeppar från kvarn
 
Blanchera köttet genom att koka upp det i saltat vatten och sedan skölja av det under rinnande vatten.
Lägg köttet i en kastrull och slå på buljong så att det täcker. Dela grönsakerna i grova bitar. Lägg i lök, morot, vitpeppar och dillstjälkar. Koka tills köttet känns mört, cirka 50 minuter.
Sila av buljongen, plocka bort grönsaker och pepparkorn. Håll köttet varmt. Koka ihop buljongen så att det blir cirka 5 deciliter kvar.
Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och grädden och koka såsen i 5 minuter.
Smaksätt med ättika, socker, salt och eventuellt peppar. Lägg ner köttet i såsen och koka upp. Tillsätt rikligt med hackad dill.