Plommonspäckad Fläskkaré álá Crespi

Den plommonspäckade fläskkarrén är tveklöst den finaste söndagssteken som finns. 
Bräserad tills den är übermör i lämpliga grönsaker, mer katrinplommon, 
rött vin,
tawny port,
rostad kycklingbuljong och kalvfond. 
Sila och koka ihop skyn med rejäla mängder tjock grädde 
och servera med rostad potatis, 
smörkokt brysselkål och en kabloink svartvinbärsgelé.
Äppelmos
Tawny port
katrinplommon
Morot
Purjo
Rödlök

Plommonspäckad Fläskkarré

800 gram fläskkarré, utan ben
2 msk rapsolja
2 st äpplen, syrliga
250 gram palsternacka(or)
200 gram morötter
1 st gul lök(ar)
1 st lagerblad
5 dl grönsaksbuljong, (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong)
salt
16 st katrinplommon, 8+8 st
svartpeppar
Gräddsås
salt
2,5 dl vispgrädde
5 dl steksky
1 msk japansk soja
svartpeppar
Tillbehör
äppelmos
1 förpackning gröna ärtor, ca 250 gram
1 kruka(or) färsk persilja, hackad

Näringsvärde
Kcal: 741
Protein: 41 gram
Fett: 49 gram
Kolhydrater: 35 gram
Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Fläskkarré: Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen (skär 8 snitt i köttet runt om och peta in katrinplommonen). Krydda det runt om med salt och peppar.
3. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.
4. Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Skölj och klyfta äpplena.
5. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong.
6. Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 85 grader, ca 1 ½–2 timmar. Ös köttet med buljongen under stektiden.
7. Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie.
8. Gräddsås: Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.
9. Sila och häll över i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens. Smaka av med soja, salt och peppar.
10. Tillbehör: Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
11. Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos. Strö över sköljd hackad persilja över köttet.