Foto: TC Foto: TC

Äggakaka
En god rätt som smakar precis som fläskpannkaka.
Med lingosylt och mjölk, är det en perfekt lunch.
Stek fläsket i en stekpanna. Lyft upp och håll varmt.

RECEPT
400 g rimmat sidfläsk i skivor
7 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk (3 %)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät smet. Häll smeten i den varma stekpannan. Stick, under det att äggsmeten stelnar, här och där med en stekspade så lös smet kan rinna ner och stelna. När kakan har stelnat lite på ytan, vänd över den till ett grytlock eller en tallrik.

Lägg i smör i stekpannan och låt äggakakan försiktigt glida tillbaka i stekpannan. Grädda den andra sidan tills äggakakan stelnat helt.

Stjälp upp kakan och servera med fläsket och lingonsylt.
LANDSKAPSRÄTT I SKÅNE