Grahamsbullar
20–24 st
25 g jäst
4 dl mjölk, rumsvarm
1 ½ tsk salt
½ dl rapsolja
1 msk honung
3 dl grahamsmjöl
6–7 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
2.
Tillsätt salt, olja, honung och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Dela degen i 20–24 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.