MAKARONIPUDDING
2 dl Kungsörnens Ideal Makaroner
150 g rimmat sidfläsk
1 dl lagrad ost, grovriven

Äggstanning
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1,0 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering
Lingonsylt
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.


Strimla och bryn fläsk under omrörning på hög värme så att det får färg. 
Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter.

Blanda alla ingredienser till äggstanningen.

Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen.

Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.

Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. Temp? 175 grader
Ta av folien de sista 10 minuterna.